Lyžařský výcvik

02.03.2018 18:08

 

Druhý týden měsíce února jsme odjeli do Petříkova, tradičního místa našich lyžařských výcviků. Letošní sněhové podmínky patřily k nejlepším, co jsme za poslední léta zažili. Vítal nás nový příděl prašanu a perfektně udržované sjezdovky. Ještě v neděli, po našem příjezdu jsme se rozřadili do družstev. Začátečníci pak pod vedením pana ředitele zažili první 2 hodiny na lyžích ve svém životě. Vedoucím prvního družstva byla Renata Krejčiříková a v úterý dorazivší Radek Jordán, který je již několik let nejoblíbenějším členem organizačního týmu. Začínajícím lyžařům se věnoval pan ředitel a snowboardistům předával své zkušenosti Petr Krejčiřík.

Výuka lyžování probíhala celodenně. Ve středu žáci absolvovali odpočinkové odpoledne spojené s vycházkou po okolí obce Petříkov. Došlo také na lehké porovnávání sil ve sněhu.

A že lyžák není jen o lyžování, jsme se přesvědčovali denně při podvečerním a večerním programu. Kromě diskuzí týkajících se pobytu na horách, lyžování a ochrany zdraví si žáci zahráli spousty společných her zaměřených na utužení kolektivu, zaskotačili si na karnevale, složili si svou báseň, či si zahráli některou ze stolních her. Třešničkou našeho pobytu byla možnost využít místní saunu, což se také stalo, a to hned několikrát.

Všem se týdenní pobyt v krásných horských podmínkách nadmíru líbil, nikdo si nepřivodil úraz, proto nezbývá než se těšit opět příští rok v Petříkově – na shledanou.